Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre rápido
- 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
- 200 g de harina de repostería
- 90 g de agua muy fría
- ½ cucharadita de sal
Glaseado<br><br>
- 230 g de azúcar glas
- 25 g de clara de huevo
- 10 g de zumo de limón
Montaje
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1704 kJ / 407 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 108.9 mg
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40min
Turrón de chocolate crujiente
2 godz. 20 min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1 godz. 30 min
Tarta helada de trufa y avellanas
31 godz.
Linzer de almendras y mermelada
1 godz. 30 min
Cronuts con salsa de toffelate
6 Std.
Financieros de chocolate con leche y nueces pacanas
2 godz. 15 min
Carolinas
50min
Pastel vasco (Gateau basque)
3 Std. 10 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 Std.
Turrón de tres chocolates
4 Std. 30 Min