Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 170 g de higos secos
- 2 cucharadas de café soluble
- 600 g de nata (35% de grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de mantequilla
- virutas de chocolate para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4.14 g
- Węglowodany
- 30.34 g
- Tłuszcz
- 36.57 g
- Błonnik
- 5.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas de verano
5h
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Crema catalana de chocolate
40min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Buñuelos de manzana
45min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Charlota de mandarinas
6h 30min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30 min
Cheesecake ligero con yogur griego
4h 30 min
Leche frita de chocolate
4 Std. 40 Min
Tarta de frambuesas y chocolate
7 Std.
Pastel de turrón y chocolate
3u. 50min