Tarta helada de chocolate y café con higos
TM6 TM5

Tarta helada de chocolate y café con higos

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 170 g de agua
  • 170 g de higos secos
  • 2 cucharadas de café soluble
  • 600 g de nata (35% de grasa)
  • 40 g de licor de café
    lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®)
  • 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 50 g de mantequilla
  • virutas de chocolate para decorar (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1970 kJ / 471 kcal
Białko
4.14 g
Węglowodany
30.34 g
Tłuszcz
36.57 g
Błonnik
5.89 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy