![Piononos de chocolate y fresa Piononos de chocolate y fresa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7040BF7-8F42-4E5D-B94C-5FD4FE76444F/Derivates/41d9da8a-66bb-4031-a227-b14cdd664996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha de chocolate
- 3 huevos
- 1 yema de huevo
- 100 g de azúcar
- 80 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de cacao puro en polvo
Relleno
- 200 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 clara de huevo
- 1 tarro de mermelada de fresa
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1629 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho genovés
1h 50 min
Brazo de gitano
3j
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Almíbar básico
10 min
Baño de chocolate
5 Min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5 Std.
Ganache de chocolate
1j 10 menit
Crema pastelera
10 min
Buñuelos rellenos de chocolate
5 Std.
Marquesas al cacao
45 min
Ganache de chocolate blanco
1 godz. 5 min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30 min