Wersje kompatybilne
Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mermelada de fresa
- 250 - 300 g de nata montada
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de agua
- 100 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 14484 kJ / 3465 kcal
- Białko
- 53.53 g
- Węglowodany
- 409.17 g
- Tłuszcz
- 179.37 g
- Błonnik
- 30.17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Empanada de raxo
2h 30 min
Orejas de carnaval
30 min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4 Std. 20 Min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13u.
Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas
2h 30 min
Melindres (Galicia)
1h
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Tarta para celebraciones
7h
Jalea de manzana
4h
Larpeira
1h 55min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min