![Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1DBF3750-6B97-40B2-8781-AA78ED655EB4/Derivates/BE11C47E-4E83-4306-8DEB-E453B1BCD40B.jpg)
Wersje kompatybilne
Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mermelada de fresa
- 250 - 300 g de nata montada
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de agua
- 100 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 14484 kJ / 3465 kcal
- Białko
- 53.53 g
- Węglowodany
- 409.17 g
- Tłuszcz
- 179.37 g
- Błonnik
- 30.17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Botecitos de carrot cake
1h 15min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Brazo gitano de café
1h 30min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Masa choux
2h
Nidos de Pascua
2h 40min
Bollo portugués (Fogaça)
3h
Mokamisú
3hod. 15min
Angel food pavlovas
3h 30min
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4h
Tarta de fruta fresca
2h 30min