Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla
Mazapán
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de almendra molida
- 50 g de clara de huevo pasteurizada
Relleno
- 100 g de azúcar glas
- 200 g de nueces en mitades
- 20 g de brandy
Montaje y decoración
- 6 - 8 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1995 kJ / 477 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Crema pastelera
10 Min
Tarta Sacher
3 godz.
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 Std. 15 Min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2 Std. 30 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Crema pastelera (Espesar)
15 min.
Brazo de gitano
3 godz.