Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 140 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5h
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Lenguas de gato con chocolate
40min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 Std. 30 Min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Pastas de té rizadas
40min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.