![Raquetas de crema (Castilla y León) Raquetas de crema (Castilla y León)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/395f1eb8-5d9b-4ace-bde8-b671734acb3f/Derivates/b2e07cbd-671f-48fe-8c77-af5e6304f996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 140 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
Alternatywne przepisy
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10 min
Baño de azúcar
5 Min
Cronuts de pistacho
Brak ocen
Corbatas (Cantabría)
3 Std. 10 Min
Crema pastelera
10min
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Rosquillas
30 min
Bollos preñaos
2h 30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Magdalenas de nata
1hod.
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1hod.
Larpeira
1h 55min