Raquetas de crema (Castilla y León)

Raquetas de crema (Castilla y León)

4.5 27 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
14 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 300 g de leche
  • 30 g de harina de repostería
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 40 g de azúcar
Masa
  • 150 g de harina de repostería
  • 150 g de harina de fuerza
  • 1 pellizco de sal
  • 30 g de azúcar
  • 140 g de agua
  • 20 g de levadura prensada fresca
  • 250 g de mantequilla
Montaje y horneado
  • 1 huevo batido
  • 100 g de mermelada de albaricoque
  • 40 g de agua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 88.5 mg
Białko 5 g
Kalorie 1208 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...