Wersje kompatybilne
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
lub unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g basmati rice
Chicken Curry
- 1 garlic clove
- 100 g onions, to taste
- 30 g olive oil
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 400 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in bite-sized pieces
- 100 g carrots, cut in bite-sized pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, diced (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3685 kJ / 878 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1317.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta al Arrabiata
30min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40min
Lasagne Bolognese
1 godz. 45 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Leftover Chicken Fajitas
1h 20min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1 godz. 30 min
Spaghetti Carbonara
25min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1h 5min
Creamy Tomato Soup
40min
Chicken with Peppers and Rice
1h
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h