Wersje kompatybilne
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchero
- 250 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina tipo 00
- 3 cucchiai di cacao amaro in polvere
- 2 pizzichi di pepe habanero orange
-
½
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 cucchiaino di essenza di vaniglia - 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 Std. 20 Min
Frollini classici al burro
50 Min
Biscotti ricoperti di cioccolato
1h 40min
Fantasia di biscottini da tè
45min
Biscotti cuore morbido al caramello
2 godz. 40 min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10min
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15min
Biscotti di pasta sablée
12 Std. 40 Min
Baci di dama
1h 30min
Pasta biscotto
1h