Wersje kompatybilne
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchero
- 250 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina tipo 00
- 3 cucchiai di cacao amaro in polvere
- 2 pizzichi di pepe habanero orange
-
½
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 cucchiaino di essenza di vaniglia - 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1h 10min
Glassa al cioccolato
20 min
Panna montata
10min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Pasta biscotto
1h
Rose del deserto
45 min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Crema diplomatica
30 min
Cheesecake al cioccolato
9 godz. 30 min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min