Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cosce di anatra a cottura lenta
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, timo, salvia,...)
- 1500 g di olio di semi di arachidi
- 600 g di cosce di anatra (circa 2 cosce)
Mini quiche
- 100 g di vino bianco
- 100 g di olio di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 60 g di cipolle, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di spinaci baby freschi
- 45 g di pomodori secchi, a pezzi
- 1 pizzico di origano secco
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 4 uova
- 60 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 270 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5 Std. 50 Min
Zuppa di cipolle alla francese
5 Std. 30 Min
Fagottini al profumo di mare
1 Std. 40 Min
Torta meringa alle nocciole con crema alla banana e toffee
3 Std. 30 Min
Mix di spezie e buccia di mela
50min
Eggs Benedict (Cuoci uova)
30min
Bicchierini di cassata
30min
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
3 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Crema al mango (di Luca Montersino)
30min
Bisque
2h