Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi freschi, puliti e a metà
- 1 pizzico di timo fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- 150 g di provolone a dadini
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3255 kJ / 778 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 52.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 Std.
Ficelles picardes
1 Std. 25 Min
Polpette di cozze alla spezzina
1h 30min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci
1 Std. 20 Min
Polpette di carciofi e scamorza
1 Std.
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Caramelle salate ai porcini, speck e provola
1 Std.
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min
Conchiglioni agli spinaci
1 Std. 15 Min
Dolcetti di mandorle e cioccolato
50 Min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2 Std. 5 Min