Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1000 - 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de calabacín con piel, en trozos de 3 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo a la parrilla con puré y mayonesa de wasabi
1 Std.
Picantones con guiso de verduras, setas de temporada y pera
1 Std.
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
25 Min
Calabacines rellenos de brandada
1 Std. 30 Min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 Min
Ensalada de rape con patatas, pimientos y vinagreta de aceitunas (Al vacío)
1h 55 min
Tiradito de lubina nikkei
15 min
Berberechos en salsa verde
1 Std.
Ensalada de espárragos, boquerones y queso fresco
40 min
Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo
50 min
Salmón con canónigos y arándanos
25 Min
Alcachofas con champiñones y beicon
50 min