Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1000 - 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de calabacín con piel, en trozos de 3 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Trucha al vapor con crema de brócoli
40min
Lubina con salsa de trufa
40min
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25min
Alcachofas marinadas con gulas y fresas
8 godz. 45 min
Salmón con salsa de naranja (HESTAN CUE)
25min
Ensaladilla de salmón, huevo duro y hojaldre de pera con chocolate
1h
Bogavante en salsa Newburg
1h 15min
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3h 45min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30min
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50min
Pulpo a feira con cachelos
55min