Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g massa folhada
- 50 g queijo mozarela
- 10 pés de salsa, só as folhas
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 1 c. chá de sal
- 30 g vinho do Porto
- 100 g queijo fundido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1222.4 kJ / 292.2 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 754.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de cogumelos e alho-francês
40min
Ratatouille em massa folhada
50min
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Empanada multicolor
1h 15min
Torta de bacalhau
1h
Quiche de curgete
1h 5min
Quiche Lorraine
45min
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Galete de tomate
45min
Quiche de legumes e tomate cereja
1h
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50min
Calzone de legumes
1h