Arroz selvagem com couve e cebola caramelizadas

Arroz selvagem com couve e cebola caramelizadas

4.5 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 doses

Składniki

Couve e cebola caramelizadas
  • cebola cortada em rodelas finas
    260 g
  • couve-lombarda cortada em tiras finas
    220 g
  • manteiga
    45 g
  • azeite
    20 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • mel
    10 g
  • molho de soja
    10 g
  • caramelo líquido
    15 g
  • Vinho do Porto
    10 g
Arroz selvagem
  • água
    800 g
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    10 g
  • arroz selvagem
    300 g
  • tomilho p/ guarnecer
    1 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 507.4 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1348.7 kJ / 322.4 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...