Risoto de bacon e avelã

Risoto de bacon e avelã

4.6 21 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    50 g
  • bacon em cubos
    200 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    200 g
  • hortelã só as folhas
    1 pé de
  • manteiga à temperatura ambiente
    70 g
  • vinho branco
    100 g
  • água
    800 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • sal
    1 c. chá de
  • arroz p/ risoto
    350 g
  • avelã torrada
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 582 kcal / 2434 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...