Urządzenia i Akcesoria
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
400 g mleka
-
10 g kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
30 g gorącej wody
-
kakao naturalne, niesłodzone, do oprószeniawiórki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
728.5 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE NAPOJE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczna pianka do kawy
5 min
Mrożona kawa z malinami
10 min
Dalgona coffe cold (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Latte piernikowe
50 min
Cappuccino na zimno
10 min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Kuloodporna kawa
10 min