Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'ananas au sirop, en tranches
- 400 g de fromage blanc 40 % m.g.
- 40 g de sucre vanillé maison
- 100 g de biscuits, type Petit-beurre LU®
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 703.4 kJ / 166.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9h 15 min
Crème au praliné
2h 20min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Poires duchesse
12h 25min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Le vendômois
5h
Carré aux fraises
13 Std. 15 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Délice pomme-speculoos
12h
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min
Clafoutis poire-speculoos
45 Min