![Entremets ananas aux petits-beurre Entremets ananas aux petits-beurre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE3BB36D-BD3B-474F-8031-037B0EB74D71/Derivates/7c7b3ef7-d2e6-4811-b9b0-66c0c9b774b9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'ananas au sirop, en tranches
- 400 g de fromage blanc 40 % m.g.
- 40 g de sucre vanillé maison
- 100 g de biscuits, type Petit-beurre LU®
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 703.4 kJ / 166.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2h 20min
Le vendômois
5h
Minipannacottas à la pistache
6 godz. 20 min
Fontainebleau aux pommes
2h 30min
Flan pomme-cannelle
45min
Paris-Deauville
12óra
Bûche de la mer
13 godz.
Tartelettes au lait de coco
1h
Carré aux fraises
13h 15min
Le milhassou
2h
Pasteras aux pommes
25min
Entremets façon tiramisu
5h