Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pommes Golden, coupées en quartiers
- 10 g de sucre vanillé
- 150 g de beurre, en morceaux
- 70 g de poudre d'amande
- 110 g de farine
- 1 c. à café rase de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946 kJ / 468 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Le milhassou
2h
Gâteau Dudule
1h
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Moelleux aux pommes
50 min
Tarte sucrée du Berry
1h
Gratin de poire aux amandes
45 min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Financier aux pommes façon tatin
55 min
Pasteras aux pommes
25 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min