![Cobbler aux pommes Cobbler aux pommes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D51FF98-07BD-48DA-96B9-9EEE14EEFA48/Derivates/d457dc76-cfdd-4516-80bc-daaab2a3a2bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pommes Golden, coupées en quartiers
- 10 g de sucre vanillé
- 150 g de beurre, en morceaux
- 70 g de poudre d'amande
- 110 g de farine
- 1 c. à café rase de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946 kJ / 468 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min
Gâteau moelleux au cidre
1 Std. 5 Min
Paris-Deauville
12h
Moelleux aux pommes
50min
Grand financier à la noisette
55 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Gâteau moelleux au caramel salé
1 Std. 40 Min
Gâteau Dudule
1 Std.
Cobbler aux poires et crème de cassis
1u. 10min
Far aux pommes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50min
Pasteras aux pommes
25 Min