Wersje kompatybilne
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, en morceaux
- 100 g de chocolat au lait, en morceaux
- 170 g de cassonade
- 150 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 175 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Biscuits croquants à l'avoine
45 Min
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Financiers à la noisette
25 min
Sablés au chocolat
50 menit
Biscuits craquelés au chocolat
2h 35 min
Cookies chocolat-cacahuète
35 Min
Biscuits aux amandes
55 Min
Sablés cœur noisette-chocolat
1 godz. 35 min
Cookies coco, chocolat et noix du Brésil
25 min
Cookies choco-speculoos
30 min
Sablés diamant vanille
1j
Madeleines aux pépites de chocolat
1j