Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 alcachofas frescas (aprox. 1200 g)
-
½
limón
lub 3 - 4 ramitas de perejil fresco - 200 g de aceite de oliva
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1500 g de agua
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 6.78 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 28.2 g
Alternatywne przepisy
Alcachofas a la cerveza
45 min
Alcachofas a la romana
50min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 min
Alcachofas al limón
40 min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2h 20min
Espárragos con huevos poché (Al vacío)
1 Std. 20 Min
Alcachofas marinadas con gulas y fresas
8u. 45min
Blinis con tartar de salmón
1 Std. 20 Min
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Tirabeques crujientes y picantes
15min
Berberechos al natural con limón
2 godz. 15 min