![Flores de alcachofa Flores de alcachofa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36C4A47E-EC01-4AE7-BED6-41784AF0A24A/Derivates/369f3ea2-81d4-4283-8da2-0540e39e9e72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 alcachofas frescas (aprox. 1200 g)
-
½
limón
lub 3 - 4 ramitas de perejil fresco - 200 g de aceite de oliva
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1500 g de agua
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 6.78 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 28.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas al limón
40 min
Dorada al orio con calabacines rellenos de champiñones y frutos secos
1h
Blinis con tartar de salmón
1u. 20min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 min
Alcachofas a la romana
50min
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2 Std. 20 Min
Alcachofas marinadas con gulas y fresas
8 Std. 45 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Crema de alcachofas
45 min
Tirabeques crujientes y picantes
15min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Alcachofas a la cerveza
45 min