Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g miolo de noz
- 1 c. sopa de mistura de ervas aromáticas secas (manjericão, orégãos, tomilho, rosmaninho, etc.)
- 20 g azeite
- 100 g bebida de aveia
- 1 pitada de sal
- 150 g mistura de legumes crus (cenoura, aipo, pimento, pepino, etc.), cortados em palitos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa integral com legumes salteados
35min
Saltear 200 g de beringela
30min
Massa com alho e tomate
55min
Arroz integral com espinafres
1 Std. 10 Min
O meu 1º leite creme
15min
Esparguete integral com cebola e acelgas
1 Std. 10 Min
Quinoa germinada com legumes
51h 25min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40min
Quiche de couve-flor
1h
Caldo de legumes - TM5
30min
Batata-doce recheada com legumes e ovos escalfados
1h 45min
Pataniscas de grão-de-bico
15min