Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g trigo sarraceno
- 50 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g queijo parmesão
- 120 g beterraba cozida cortada em pedaços
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 2 ½ c. chá de sal
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 50 g chalota
- 1 dente de alho
- 2 folhas de salva fresca
- 60 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15 min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1h 25min
Soufflé de legumes da época
2h 10min
Bolinhos de legumes indonésios (vegan) -TM6
Brak ocen
Almôndegas de beringela
1h
Risoto de couve e favas
35 Min
Pesto de couve e avelã
5 min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 Min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Bahji de cebola
30min
Mistura chai e chai latte
15min
Húmus
10 min