Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry Coulis
- 200 g raspberries, fresh or frozen
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice
Pavlova
- 330 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g cornflour
Raspberry Cream
- 600 g cream, 35-37 % fat (e.g. whipping cream)
- 20 g raspberries, fresh or frozen, defrosted and well-drained if frozen
- 500 g fresh mixed berries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 godz. 25 min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10 min
Crêpes Suzette
35min
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9h
Vanilla Yoghurt
13h
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min