Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry Coulis
- 200 g raspberries, fresh or frozen
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice
Pavlova
- 330 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g cornflour
Raspberry Cream
- 600 g cream, 35-37 % fat (e.g. whipping cream)
- 20 g raspberries, fresh or frozen, defrosted and well-drained if frozen
- 500 g fresh mixed berries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Banana Bread
1h 50min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Tarte Tatin
1 Std.
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 godz.
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10min
Classic Banana Bread
1 Std. 25 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Vanilla Custard
15min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min