Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 medium eggs
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 300 g milk
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
-
100
g whipping cream
lub double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1399.7 kJ / 334.6 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 450.5 mg
Alternatywne przepisy
Mustard-dill sauce
2h 15 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Rum Babas
3 Std. 45 Min
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
1h 20min
Floating Islands
40 min
Chocolate Custard
1h 20min
Béchamel Sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 min
Beetroot Gravadlax
48sa 20 dk
Crème caramel
2 Std. 45 Min
Quick cheese soufflés
45 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min