Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 50 g di eritritolo
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Crema fragole e ricotta
- 400 g di fragole a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di eritritolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella lime e salsa alle fragole (senza zucchero)
2h
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Ciambella alle pesche
50min
Crostata ai frutti di bosco
2h 30min
Torta veloce ai cachi mela
45min
Plumcake light al limone
55min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta cocco e ananas
40min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta di mele e nocciole
1h
Torta della nonna
1h 30min