Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 300 g di farina manitoba
- 300 g di farina tipo 00
- 170 g di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di strutto morbido a pezzetti
- 170 g di uvetta sultanina
- 170 g di pinoli sgusciati
- 170 g di cedro candito a tocchetti
- 2 cucchiai di semi di anice
- burro q.b.
- 1 tuorlo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1892 kJ / 451.9 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Cantucci
1 Std. 50 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Ciaramicola
1h
Crema spalmabile di funghi
35 min
Torta al testo
1h
Tozzetti
1h 30min
Crostini con crema di milza
1h
Pane sciapo umbro
14h
Ciambelline al vino rosso
1h
Cantuccini di Prato
1h