Wersje kompatybilne
Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 mazzancolle, le code (vedi consigli)
- 1 cucchiaino di aneto secco + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di scalogno
- 250 g di topinambur, pelato e a fette sottili (peso netto)
- 300 g di panna fresca liquida
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 280 g di farro (cottura 15-20 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette Bretonne
1h 5min
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50min
Crema di fragole con crostacei al profumo di menta ed erba cipollina
1h
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Smoothie bowl alla melagrana
20min
Smoothie Bowl fichi, ananas e banana
15min
Budino ai 3 colori
8 godz.
Insalata salmone, spinaci, noci e melagrana
40min
Sandwich alle cime di rapa
50min
Crema di patate con polpo
1h
Tortini allo zenzero e miele con mandarino caramellato
50min
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1h 30min