Wersje kompatybilne
Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 mazzancolle, le code (vedi consigli)
- 1 cucchiaino di aneto secco + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di scalogno
- 250 g di topinambur, pelato e a fette sottili (peso netto)
- 300 g di panna fresca liquida
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 280 g di farro (cottura 15-20 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1h
Blinis al pepe con crema di carciofi
1h
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 Std.
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40min
Choux al merluzzo
1 Std. 40 Min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1h
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8 Std.
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45min
Muffin al finocchietto selvatico e topinambur
50min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Pudding di riso venere e mango
8 Std. 45 Min