Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 300 g di pere, pelate e tagliate a fette sottili
- 200 g di Brie a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di timo secco
- 80 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1349.8 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.7 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel uva e salsiccia
2 Std.
Tarte tatin ai pomodori
50 min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 godz. 10 min
Focaccia con datteri, pancetta e formaggio di capra
3h
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 godz. 10 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 Min
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5h 15min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Crostata con fiori di zucca
1h 30 min
Crostini di pane con tapenade
25min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 Std.