Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 300 g di pere, pelate e tagliate a fette sottili
- 200 g di Brie a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di timo secco
- 80 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1349.8 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.7 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Focaccia con datteri, pancetta e formaggio di capra
3h
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 godz. 10 min
Crostata con fiori di zucca
1 godz. 30 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Strüdel uva e salsiccia
2h
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Gratin di zucca e castagne
1 godz. 10 min
Flan di carote
50 min
Quiche salmone e rucola
1h 40min