Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 langoustines
- du sel, à discrétion
- du poivre moulu, à discrétion
- 450 g d'eau
- 400 g de fèves fraîches, écossées (1,5 kg de fèves en cosses)
- 25 g d'huile d'olive, et 1 c. à soupe
- 150 g de jambon ibérique, type pata negra, en tranches
- 5 brins de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Velouté de petits pois à la menthe
35min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 Min
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Tartare de daurade à la thaïe
1小时 15 分钟
Solette du bassin, moules et coques, fondue de poireau
1小时 15 分钟
Spaghetti aux palourdes et à l'encre de seiche
40min
Hachis de canard et petits pois
1小时
Bœuf en croûte de café, écrasé de pommes de terre
12h
Bouchées de poisson amok, sauce coco
50min
Papillotes de saint-pierre aux pois gourmands
35min
Risotto de saint-jacques aux algues
35min
Risotto à l'encre de seiche
1小时