Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé aux céréales
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de graines de céréales variées
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 8949 kJ / 2115 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 383 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 33 g
- Sód
- 3987 mg
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain cocotte
2h 20min
Pain de seigle
5h
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain Cocotte
3h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain complet
5h
Petits pains de seigle
12 godz.
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min