Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce à la vanille (crème anglaise)
- 450 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre
- 15 g de sucre vanillé, maison
Îles flottantes
- 30 g de sucre
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 30 g de caramel liquide, cf. conseils (opcjonalnie)
- 25 g de pistaches décortiquées, non salées, nature, hachées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pomme de terre
50 min
Compote de pommes
20 min
Crème anglaise
15min
Purée de pommes de terre
45 Min
Pâte à crêpe
1h 15min
Compote de pommes
20 min
Mayonnaise
5min
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Soufflé au fromage express
45 Min
Blancs en neige
5min
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min
Pâte brisée
5min