Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sorbet à l'ananas
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 60 - 100 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'ananas frais, coupé en quartiers et préalablement surgelé
- 1 blanc d'œuf
L'ananas rôti
- 20 g de beurre clarifié
- 400 g d'ananas frais, coupé en morceaux (3,5 cm)
- 30 g de sucre en poudre
La chantilly citronnée
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert non traité
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1617.7 kJ / 386.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 31.5 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet à la framboise
15min
L'histoire Vorwerk
5 min
ATELIER menu 1
1h
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15 min
Sorbet banane et citron vert
10 min
Sorbet fraise, pastèque et cerise
12 godz. 5 min
Glace mangue-Passion
12h
Sorbet fraise-banane
5 min
Sorbet mangue-Passion
12h
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet de fruits rouges
10 min
Sorbet aux fruits (Découverte)
10 min