Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de langostinos crudos sin pelar
- 80 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de zanahoria en trozos
- 60 g de pimiento verde
- 1 - 2 cucharaditas de pimentón
- 500 g de pulpo cocido en rodajas de 1 cm
- 800 g de fabes cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1083.8 mg
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Marmitako de pulpo
40min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Alubias con gambas
20 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Fabes con almejas
30min
Guiso marinero
1h 20 min
Arroz con pulpo
45min