Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla
- 100 g de pimiento rojo
- 1 ñora (sin semillas ni pedúnculo)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 500 g de patatas (peladas y chascadas)
- 500 g de agua
-
1
pastilla de caldo de pescado
lub 2 cucharaditas de sal - 500 g de pez espada (en trozos de aprox. 4x4 cm salpimentados)
- 2 huevos duros troceados
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Guiso de patatas con magro
1h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Patatas guisadas con gambones
1h
Emblanco de pescado
45min
Patatas guisadas con calamares
40min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Guiso de sepia con patatas
1h
Arroz caldoso con pez espada
40min
Guiso marinero con patatas
45min
Guiso de verduras con caballa
30min