Marmitako de pulpo

Marmitako de pulpo

4.5 174 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 2 dientes de ajo
  • 70 g de pimiento verde
  • 100 g de cebolla roja
  • 100 g de tomate triturado en conserva
  • 2 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
  • 600 g de patatas peladas y en trozos (4 cm)
  • 400 g de caldo de pescado
  • ½ cucharadita de sal
  • 500 g de pulpo cocido en trozos
  • 2 ramitas perejil fresco (solo las hojas) picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15.5 g
Kalorie 903 kJ / 216 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...