Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 70 g de pimiento verde
- 100 g de cebolla roja
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 2 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
- 600 g de patatas peladas y en trozos (4 cm)
- 400 g de caldo de pescado
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de pulpo cocido en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Alubias con gambas
20 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Guiso de pulpo
45 min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1h 30 min
Fabes con pulpo
45 min
Fabes con almejas
30 min
Guiso marinero
1h 20 min
Arroz con pulpo
45 min