Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 7 jajek
- 250 g cukru
- 60 g mleka
- 80 g miodu
- 200 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 Std.
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 Std. 40 Min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2h
Szafranowe bułeczki lussekatter
2h 10min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min
Ciasto migdałowe
1sa 15 dk
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto makowe
1 Std.
Babka piaskowa sezamowa
1 Std.
Kruche ciasteczka kokosowe
1sa 10 dk