Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
-
250
g feijão-verde redondo fresco
lub 250 g feijão-verde descongelado - 120 g massa tipo penne integral
- 1 ¼ c. chá de sal
- 70 g leite magro
- 50 g queijo fresco magro
- ½ c. chá de raspa de limão
- 100 g fiambre cozido cortado em cubos (1 cm aprox.)
- 5 g sumo de limão
- ¼ c. chá de pimenta
- ¾ c. chá de orégãos
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1653.5 kJ / 395.2 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2243.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40 Min
Salada de omelete grega
35min
Papas de aveia com iogurte e fruta
10 Min
Legumes com bacon, abacate e ovo escalfado
1h
Ramequins com couve, batata e ovos macios
1 Std. 15 Min
Noodles de legumes com molho de atum
35min
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Tabuleiro de legumes
2 Std.
Massa com curgete e espargos verdes
45min
Atum fresco com feijão-verde
30 Min
Tortilha espanhola baixa em calorias
45min
Noodles com frango e espinafres
25 Min