Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
TM5 TM31 TM6

Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon

4.6 (11 ocen)

Składniki

  • 50 g queijo cheddar
  • 30 g sobras de pão partido em pedaços
  • 10 g coentros
  • 1000 g água
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 400 g couves-de-bruxelas cortadas em metades
  • 350 g massa tipo penne
  • 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
  • 200 g bacon em cubos
  • 100 g natas
  • ½ c. chá de piripíri em pó
    lub ½ c. chá de pimenta

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3426.3 kJ / 818.9 kcal
Białko
25.8 g
Węglowodany
81.1 g
Tłuszcz
44.3 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Błonnik
8.1 g
Sód
1382.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy