Wersje kompatybilne
Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo cheddar
- 30 g sobras de pão partido em pedaços
- 10 g coentros
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g couves-de-bruxelas cortadas em metades
- 350 g massa tipo penne
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 200 g bacon em cubos
- 100 g natas
-
½
c. chá de piripíri em pó
lub ½ c. chá de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3426.3 kJ / 818.9 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 81.1 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1382.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle com salmão e pesto
40 min
Linguine com ervilhas e fiambre
35 min
Linguine com camarão e alcachofra
35 min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 min
Noodles com ervilhas e chouriço
40 min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40 min
Fusilli com salmão fresco e maionese
40 min
Frango no forno com massinha
2h
Massa com curgete e bacon
40 min
Penne com chouriço e cogumelos
25 min
Salada de massa grega
30 min
Penne com atum
30 min