Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 100 g Weizenmehl, universal
- 2 Eier (Größe M)
-
150
g Milch
lub 150 g Pflanzendrink -
15
g Holunderblütensirup
lub 10 g Staubzucker (mit Zimt) - 1 Prise Salz
- 10 Holunderblütendolden
- Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2 Std.
Kaspressknödelsuppe
1小时 35 分钟
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Germknödel
1小时
Ribiselgelee
55min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min