Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, universal (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)
- 100 g Feinkristallzucker
- 30 g frische Germ
- 240 g Milch
- 55 - 60 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Salz
- 2 Eier (Größe M)
- Wasser, zum Besprühen
- Hagelzucker, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2h
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Schnelle Kürbissuppe
25 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Vollwert-Baguettes
50min
Pizza Prosciutto
35 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min