Urządzenia i Akcesoria
Gotl-Zopf
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl, universal (siehe Tipp)300 g
-
Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)200 g
-
Feinkristallzucker100 g
-
frische Germ30 g
-
Milch240 g
-
Butter in Stücken55 - 60 g
-
Vanillezucker1 - 2 TL
-
Salz1 TL
-
Eier (Größe M)2
-
Wasser zum Besprühen
-
Hagelzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
1038 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Spagatkrapfen
11 Std. 50 Min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Osterpinze
2 Std. 30 Min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 Std.
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min