Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz yellow onions, cut into halves
- ½ oz butter
-
35
oz fresh green peas, divided
lub 35 oz frozen green peas, divided - 21 oz water
-
1
tbsp vegetable stock paste
lub 1 tbsp homemade vegetable stock paste -
7
oz sour cream
lub 7 oz crème fraîche - 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701.5 kJ / 167.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 176.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Soup Purée
45 Min
Potato Curry Soup
35 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Chicken Mole Verde
1h 5min
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Golden Beet Gazpacho
50 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Spring Garden Minestrone Soup
50 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Pea Soup
30 min