Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce

Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    35 oz
  • olive oil plus extra to grease
    ½ oz
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • basmati rice
    8 oz
  • salmon fillets skinless (4.5 oz ea.)
    4
    4 salmon filet, frozen, defrosted (4.5 oz ea.)
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter
    1 tbsp
  • yellow onions quartered
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • heavy whipping cream
    14 oz
  • vegetable stock cubes crumbled
    2
    2 tsp vegetable stock paste, crumbled
  • tomato paste
    1 ½ tbsp
  • fresh dill leaves only, chopped
    2 sprigs
    1 tsp dried dill
  • dried red chili flakes (opcjonalnie) to taste
    1 - 2 pinches
  • corn starch
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 940.1 kcal / 3933.5 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 63.8 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...