Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce

4.6 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    35 oz
  • olive oil plus extra to grease
    ½ oz
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • basmati rice
    8 oz
  • salmon fillets skinless (4.5 oz ea.)
    4
    4 salmon filet, frozen, defrosted (4.5 oz ea.)
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter
    ½ tbsp
  • yellow onion in pieces
    1 oz
  • garlic clove
    1
  • heavy whipping cream
    7 oz
  • vegetable stock cube crumbled
    1
    1 tsp vegetable stock paste
  • tomato paste
    2 tsp
  • fresh dill leaves only, chopped
    1 sprig
    ½ tsp dried dill
  • dried red chili flakes (opcjonalnie) to taste
    1 pinch
  • corn starch
    1 ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37.4 g
Kalorie 3933.5 kJ / 940.1 kcal
Tłuszcz 63.8 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...