Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cubed (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 45 g unsalted butter, divided
- 15 g extra virgin olive oil
- 280 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 60 g dry white wine
- 700 g water
-
1
stock cube, beef or vegetable
lub 1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1794.3 kJ / 428.9 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 588.8 mg
Alternatywne przepisy
Guacamole (TM5/6 Metric)
5min
Mashed Potatoes
50 min
Cauliflower Gratin
55 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Risotto with Parmesan cheese
25 min
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2 Std. 20 Min
Mushroom Risotto
30 min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30 min
Prosciutto and Provolone Risotto
30 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Basil Pesto
10min
Parmesan Risotto (TM6)
30 min