
Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cubed (2 cm)40 g
-
shallot (approx. 30 g)1
-
unsalted butter divided45 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)280 g
-
dry white wine60 g
-
water700 g
-
stock cube beef or vegetable1
-
salt to taste½ - 1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
428.9 kcal /
1794.3 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
58.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
588.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mushroom Risotto
30 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Cauliflower Gratin
55 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 min
Spanish Rice
30 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Risotto with Broccolini
35 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 godz.
Parmesan Risotto (TM6)
30 min