Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Parmesan Cheese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cubed (2 cm)40 g
-
shallot (approx. 30 g)1
-
unsalted butter divided45 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)280 g
-
dry white wine60 g
-
water700 g
-
1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemadestock cube beef or vegetable1
-
salt to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
588.8 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1794.3 kJ /
428.9 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
58.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leek and Potato Soup
40 min
Quiche Lorraine
50 min
Spanish Rice
30 min
Cauliflower Gratin
55 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Caramelizing 14.5-17.5 oz Onions
50 min
Mushroom Risotto
30 min
Blue Cheese Soufflés
45 min
Lemon Risotto
30 min
Parmesan Risotto (TM6/7)
30 min
Focaccia with Onions
1 godz. 30 min