Tartelette poulet-asperge

Tartelette poulet-asperge

4.5 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Pâte sablée
  • de farine de blé et plus pour travailler la pâte
    150 g
  • de beurre froid, en cubes (2 cm)
    80 g
  • d'eau froide
    50 g
  • de sel
    1 pincée
Garniture
  • d'oignons en morceaux
    80 g
  • d'escalope de poulet, sans peau en cubes (1 cm)
    350 g
  • d'eau
    220 g
  • cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
    ½
  • feuille de laurier, sèche
    1
Sauce
  • de beurre en cubes
    25 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de lait
    150 g
  • de sel selon vos goûts
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu selon vos goûts
    ¼ c. à café
  • d'asperges blanches cuites, en morceaux (2 cm)
    80 g
  • de feuilles de persil fraîches hachées grossièrement, en garniture
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267 kcal / 1122 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...