Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marquise
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 80 g de sucre glace
- 200 g de beurre, en morceaux
La crème anglaise
- 250 g de lait
- 1 fève tonka, râpée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3036 kJ / 731 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12 Std. 30 Min
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Sauce à l'oseille
35 Min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Fondant aux deux chocolats
3sa
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3h 35 min
Tarte chocolat-noisette
1h 10 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min