Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g manteiga
- 70 g água
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de açúcar
Recheio
- 500 g leite
- 2 ovos
- 50 g açúcar
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 10 g amido de milho
-
1000
g morangos pequenos
lub 1000 g fruta fresca variada cortada em pedaços pequenos - Geleia de alperce q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2015 kJ / 481.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 96.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme pasteleiro
15 Min
Tarte de morangos
2 Std.
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 Std.
Creme de pasteleiro
15 Min
Tarte de cereja e amêndoa
55min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8h 30min
Torta com doce de framboesa
1h
Bolo cassata
40min
Mexilhões a vapor com molho de alho-francês e coco - TM6
Brak ocen
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Tarte de primavera com morango
2 Std. 20 Min
Bolo de anos Baleia
6h