Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 200 g bolachas de chocolate
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 200 g natas
- 15 g café solúvel
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
- 500 g queijo-creme
- 350 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3001 kJ / 718 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Tiramisu de framboesa
10h 30min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15min
Pudim de chocolate e baunilha
2h 15min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Tarte vulcão
1h 15min
Doce de amendoim
3h
Tarte de leite e chocolate
4h
Tarte gelada de leite condensado
12h