Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g pão alentejano cortado em pedaços
- 300 g galinha s/ ossos e cortada em pedaços pequenos
- 300 g carne de porco cortada em pedaços pequenos
- 100 g toucinho cortado em tiras largas
- 1 pitada de sal
- 10 dentes de alho
- 2 malaguetas s/ sementes
- 50 g azeite
- 1 c. sopa de colorau
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- Tripa seca ou artificial p/ enchidos q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 302 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Cozido à portuguesa
1h 35min
Leite-creme frito
4 Std. 30 Min
Leite-creme conventual
15 min
Mexilhões com bloody Mary
30 min
Chamuças
1h 30 min
Arroz de cabidela
50 min
Folar de carnes
2 Std. 20 Min
Frango em vinho tinto
6hod.
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40 min
Sardinhas doces de Trancoso
2h 30 min
Cocktail de camarão com molho de leite condensado
Brak ocen
Folar transmontano
3h 50min