Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate preto (70% cacau)
- 1 c. sopa de café solúvel
- 500 g leite
- 100 g açúcar
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1704 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 85.2 mg
Alternatywne przepisy
Gelado de baunilha
12h
Gelado de pastel de nata
8 Std. 30 Min
Gelado bicolor com praliné
8h 20min
Gelado de morango
5 Min
Gelado de café
8 Std.
Gelado de mel e amêndoa
8 Std.
Gelado de chocolate
12h
Gelado de nata
8 Std.
Gelados em copos de chocolate
12h
Gelado de bolacha e morango
8 Std.
Gelado de chocolate rápido
5 Min
Gelado de avelã com molho de chocolate
9 Std.