Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate preto (70% cacau)
- 1 c. sopa de café solúvel
- 500 g leite
- 100 g açúcar
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1704 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 85.2 mg
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Gelado de chocolate
8 godz.
Gelado de menta e chocolate
24h
Gelado de café
8 godz.
Gelado de chocolate
12 godz.
Sachertorte
1h 50 min.
Gelado de caramelo com crocante
8 godz.
Gelado de chocolate e framboesa
8 godz.
Sorvete rápido de chocolate
10min
Gelado de nata e café
8 godz.
Gelado de nata com chocolate
8 godz. 45 min
Gelado de doce de leite condensado
14h