Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g manteiga
- 130 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 6 claras de ovo
Merengue
- 20 g amido de milho
- 1 c. chá de vinagre de sidra
- 290 g claras de ovo
- ½ c. chá de sal
- 320 g açúcar
- 2 c. chá de cacau em pó
- 1 c. chá de pepitas de chocolate preto
Cobertura
- 200 g natas
- 5 - 7 gotas de sumo de limão
- 100 g frutos vermelhos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1741.4 kJ / 416.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 173.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Delícia de chocolate
40min
Panacotas de chocolate branco
4h 5min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15min
Torta de chocolate e castanha
1h 15min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Bomba de chocolate branco e framboesas
3h 45min
Bolo de chocolate merengado
4h 30min