Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g manteiga
- 130 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 6 claras de ovo
Merengue
- 20 g amido de milho
- 1 c. chá de vinagre de sidra
- 290 g claras de ovo
- ½ c. chá de sal
- 320 g açúcar
- 2 c. chá de cacau em pó
- 1 c. chá de pepitas de chocolate preto
Cobertura
- 200 g natas
- 5 - 7 gotas de sumo de limão
- 100 g frutos vermelhos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1741.4 kJ / 416.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 173.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15 min
Fondant de caramelo
30min
Cheesecake
4h 30 min
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Árvore de Natal de profiteroles
1h
Tacos gelados
5h
Tarte gelada
3h 20min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Mini pavlovas com três recheios
5h
Ovo estrelado
40min
Torta de chocolate
1h
Marquise de chocolate
3h