Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g água
- 50 g açúcar
- 20 g azeite
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 1 ovo
- 300 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 500 g água
- 4 ovos
- 80 g fatias de presunto
- 80 g paio
- 80 g frango assado desfiado
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Pataniscas de bacalhau
50 menit
Folar da ressurreição
8h 10 min
Sonhos
1h 10 min
Bolo-rei
3h 15min
Bola rápida de carne
55 Min
Trança
2 godz. 20 min
Folar de Trás-os-Montes
2j 30 menit
Folar transmontano
3j 50 menit
Folar de Valpaços
4h 20 min
Folar de erva-doce
24h
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Bolo da partilha
45 Min