Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g água
- 50 g açúcar
- 20 g azeite
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 1 ovo
- 300 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 500 g água
- 4 ovos
- 80 g fatias de presunto
- 80 g paio
- 80 g frango assado desfiado
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Sonhos
1 Std. 10 Min
Folar de Trás-os-Montes
2h 30 min
Folar transmontano
3h 50min
Folar de Valpaços
4 Std. 20 Min
Bolo-rei conventual
3h
Regueifa da Páscoa
3h 15 min
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Carpaccio de polvo
2 Std. 40 Min
Folar do Algarve
4 Std.
Rissóis de camarão
1h 30 min
Stolen
3h 30min
Folar da ressurreição
8hod. 10min